TopSpeed uporedni test: Audi A4 vs Mercedes C klasa vs BMW Serija 3

Da tmuran dan ne mora obavezno biti i dosadan, potvrdilo je nedavno testiranje najpoženjijih limuzina srednje klase. Nemačko premijum poreklo i vrhunska oprema dovoljni su za merenje kvaliteta automobila koji se za liderstvo nadmeću decenijama. Kao i do sada, u pitanju su nijanse!

Da pogled sa vrha motiviše na savršenstvo, u svakom novom izdanju žele da potvrde i proizvođači koji su po tradiciji najveći rivali. U taj večiti derbi, za lidersku poziciju prve nemačke lige, koji su decenijama „igrali” BMW i Mercedes-Benz, sve aktivnije se uključuje i Audi. “Napredak kroz tehnologiju” slogan je koji Audi promoviše, a kao najjasniji predstavnik nove škole izdvaja se model A4.

Nakon detaljnog testa Audijeve “četvorke” koji ste nedavno imali priliku da pročitate u TopSpeed magazinu, na red je došao i najveći izazov – uporedni test! To je prilika koja po pravilu otkriva i ono što proizvođači ne žele istaknu u prvi plan, ponekad, možda čak i da sakriju. Parkirani jedan pored drugog, automobili su mnogo ranjiviji, jer do izražaja nedvosmisleno dolaze i kvaliteti, ali i mane. To je teren gde kao najnoviji igrač u klasi, Audi A4 mora da se potvrdi u konkurenciji BMW-a Serije 3 i Mercedesove C-klase.

U premijum kategoriji, kao značajan faktor u Zapadnoj Evropi, ali i Japanu i Americi, nastupa i Lexus, ali smo ovom prilikom želeli da se ograničimo na čuvenu “Bundesligu” i modele koji predstavljaju najjači trio na tržištu. Izazov je veći jer je u pitanju klasa koja, iako nije najekskluzivnija, svakako odnosi najviše prestiža budući da je srednji D segment nosilac masovnosti i veoma bitna karika u imidžu.

Kompletan članak pročitajte na sajtu Topspeed.telegraf.rs

slika autoblog.rs