Promocija novog Audija A5 Coupe zakazana za 18. maj

Nakon promocije nove generacije Audija A4 (B9), i to u limuzinskoj i karavanskoj Avant verziji, na red za zamenu stiže i A5 linija.

Novi A5 Coupe će premijeru iamti 18. maja u Ingolstadtu (prodaja startuje sredinom septembra), krajem 2016. stiže i A5 Sportback, a onda preostaje još novi A5 Cabrio, čija prodaja bi trebalo da da počne tokom 2017. godine.

Kao što je to bio slučaj i sa novim A4, ni kod A5-ice dizajn neće pretrpeti nikakvu revoluciju, a ovaj konkurent BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe bi trebalo da bude nešto duži od sadašnjeg modela.

Poput A4, i novi A5 Coupe (na MLB platfomi) će biti nešto lakši od svog prethodnika (za nekih 100 kg), uz očekivanu manju potrošnju goriva.

U opremi će se između ostalog naći i Head-up displej, digitalna instrument tabla, MMI infotainment sistem, adaptivni tempomat, sistem koji vozača upozorava da izašao iz svoje trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking assistant, Bang & Olufsen sound sistem…

Na početku prodaje će novi A5 Coupe biti dostupan sa turbo četvorocilindričnim benzincima, kao i dizelašima. Tu će biti i benzinski i dizelski V6 agregati, a moguća je i plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom TFSI benzinca i elektromotora.

Kasnije će ponuda biti obogaćena, uključujući sportske verzije S5 (sa šestocilindrašem od 354KS) i RS5 (ovaj potonji stiže 2017. godine sa V6 twin-turbo motorom i oko 500 konja).

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Renderi: Autobild.de