Novi šou Klarksona, Hamonda i Meja biće drugačiji od TG

Kako piše B92, nekadašnje zvezde popularne emisije Top Gear uveliko snimaju novi serijal o automobilima za Amazon Prime, a jedan od voditelja, Džejms Mej, otkriva za britanski Gardijan u čemu će se dva šou programa razlikovati.

Ekipa koja pravi novi automobilski serijal za Amazon Prime zaključila je da su se najzanimljiviji delovi epizoda nekadašnjeg Top Geara uglavnom dešavali van studija, bilo da su snimani na egzotičnim lokacijama širom sveta, po birtanskih provincijskim putevima ili na trkačkoj stazi. Zbog toga su odlučili da iz novog šou programa izbace scene koje se dešavaju u studiju.

“Studio više neće biti centar događanja u emisiji. Mi sada praktično snmamo serijal TV filmova i nemamo stalnu bazu”, kaže Džejms Mej.

“To je veoma skup način snimanja, a razlozi zbog čega je to tako biće vam, nadam se, jasni kada vidite kako izgleda nova emisija”, objašnjava on.

Osim toga, Mej je otkrio da nekadašnja Top Gear trojka priprema znatno veći broj epizoda po sezoni, nego što je to bio slučaj u poslednjim godinama rada za BBC. On je u intervujuu za Gardijan rekao da će u prvoj sezoni biti najmanje 11 epizoda, dok trogodišnji ugovor koji su potpisali sa Amazonom predviđa snimanje bar 30 epizoda, ili TV filmova, kako ih je nazvao Mej.

U međuvremenu, vredno rade i njihovi rivali na novom Top Gear serijalu, u kome će kako je objavio BBC učestvovati čak sedam voditelja, uključujući Stiga.

Međutim, iako među njima više nema problamatičnog Klarksona, već su izazvali prvi skandal kada su u istorijskom centru Londona snimali kadrove drifta sportskim automobilom, zbog čega su iz BBC-ja uputili javno izvinjenje.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva